Hälsoguiden
Immunsystem

Immunsystem

Immunsystemets uppgift är bland annat att hindra främmande, ovälkomna mikroorganismer från att få fäste i vår kropp och orsaka problem för vår hälsa. En varierad kost som är rik på C-vitamin, D-vitamin, zink, selen och mjölksyrabakterier är viktigt för att du ska må bra och känna energi. För dig som vill öka ditt intag av extra vitaminer och mineraler, finns här speciellt framtagna kosttillskott. Välj mellan kapslar, tabletter, brustablett eller nässpray.

Läs mer

Allt för immunsystemets normala funktion

Ett normalt immunsystem ger dig ett bättre skydd i vardagen. Immunsystemet stärks av faktorer som god sömn, fysisk aktivitet och en näringsrik kost. Vitaminer, mineraler och andra näringsämnen är alltid viktiga för vår kropp men de som är lite extra betydelsefulla för just immunsystemet är A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, zink, selen och mjölksyrabakterier. Just därför hittar vi ofta dessa som givna ingredienser i de kosttillskott som är framtagna för att ge stöd åt immunsystemets normala funktion, exempelvis i Life Immune Support – som dessutom är vegansk.


Kosttillskott för ett normalt immunsystem  

Med kosttillskott kan du komplettera din varierade kost med ett extra intag av aminosyror, fettsyror, växtextrakt, vitaminer och mineraler. Vi har samlat ett brett sortiment av kosttillskott här hos oss på Life – i olika typer av formula. Välj mellan kapslar, tabletter, brustabletter (som löses i vatten), nässpray, munspray eller olja.  


För att du ska kunna välja det innehåll som just du söker, har vi utbildade hälsorådgivare i våra butiker. Vi har dessutom en kunnig kundtjänst online, som gärna ger vägledning. Här är e-postadressen för att komma i kontakt med vår kundtjänst, kundservice@lifebutiken.se. 


Var sitter immunsystemet? 

Nästan 80% av vårt immunsystem sitter i magen, närmare bestämt i tarmarna. Du kan stärka ditt immunsystem genom sunda livsval, så som att vara fysiskt aktiv, prioritera sömn och vila, liksom att äta näringsrikt och varierat. Att leva hälsosamt kan inte garantera att vi inte blir sjuka emellanåt – men det kan göra att tiden då vi begränsas blir kortare. 


I och med att immunsystemet till stor del sitter i magen, är det viktigt att se till att matsmältningen fungerar optimalt. Om du äter ensidigt eller har svårt att få i dig alla viktiga näringsämnen, kan du komplettera din kost med tillskott i form av enzymer, aloe vera eller mjölksyrebakterier. Läs gärna mer om immunsystemet i vår artikel.