Hälsoguiden

Att ta hand om oss själva och vår hälsa handlar om att göra sunda val i vardagen. Att röra på oss, prioritera sömn och äta en balanserad, näringsrik kost är viktiga pusselbitar. Med matens vitaminer och mineraler kan du bidra till ökat välmående, för exempelvis normal funktion i urinvägarna. När du vill tillföra ett extra intag av näringsämnen hittar du kosttillskott här hos oss på Life.

Läs mer

Allt för mäns hälsa

Om vi äter en ensidig kost, eller vill tillföra ett extra näringsintag, kan tillskott av vitaminer och mineraler bidra till kroppens normala funktion. Hos oss på Life hittar du varumärken som Pharbio, Cernitol och A.vogel, med kosttillskott i form av kapslar eller tabletter. 


Lätt att hålla tätt – eller? 

Kroppen förändras när vi blir äldre och vi kan uppleva olika symtom som indikerar att urinvägarnas normala funktion är satt ur spel. Det kan vara svårt att hålla tätt – eller svårt att kissa alls. I ett samtal med Jan-Erik Damber, professor och överläkare i urologi, talade vi om prostatans hälsa. Läs gärna mer om prostataförstoring, urinträngningar och urinvägsinfektion i vår artikel här.


Kosttillskott för normala urinvägar

Om du på egen hand vill bidra till normal funktion hos urinvägarna – och vårdcentralen har konstaterat att ingen allvarlig sjukdom föreligger – kan kosttillskott med särskilda växtextrakt bidra till avsvällande effekt och ett ökat välmående. Cernitol Novum kan ge förbättrat urinflöde från urinblåsan, och Sabamin är ett växtbaserat läkemedel som kan ge god effekt vid lättare urineringsbesvär.