Hälsoguiden
Tips vid hormonell obalans

Tips vid hormonell obalans

I takt med att vi blir äldre och kroppens östrogenhalt sjunker, uppstår en hormonell obalans. Kroppens fettceller börjar tillverka östrogen och de fettceller som sitter runt midjan är bäst på det; varpå många kvinnor i 45–55-årsåldern upplever att fettet lättare sätter sig på magen. Svaret kan vara hormonersättning – och styrketräning.

Läs mer

Att östrogennivån i vår kropp sjunker i takt med att vi blir äldre, resulterar i att kroppen kliver in i klimakteriet. I samband med klimakteriet kan en hel del besvär uppstå, inte minst att fettcellerna börjar att tillverka östrogen i ett försök att hålla din hormonnivå i balans. Fettcellerna blir då fler, större och ökar sin förmåga att lagra fett. De fettceller som sitter runt midjan är bäst på att bilda östrogen, därför upplever många kvinnor mellan 45–55 år att fettet sätter sig på magen. Om du upplever detta besvärande, kan styrketräning vara en god idé. Ökad muskelmassa ger nämligen högre ämnesomsättning, och mängden överskottsfett blir mindre. 


Hormonersättning 

Vi mår bra när det råder balans i kroppen mellan hormonerna östrogen, testosteron och progesteron. När vi blir äldre – eller vid annan orsak, så som rubbning i sköldkörtelns funktion – minskar vår hormonproduktion och vi hamnar i obalans. Vid hormonell obalans kan vi uppleva humörsvängningar eller nedstämdhet – och faktiskt försämrad livskvalitet. Här vill vi verkligen uppmana dig till att våga söka hjälp, du förtjänar att må på topp! Och det finns en hel uppsjö av hormonersättning att överväga, så som plåster, gel eller spray. En annan väg att gå är att se över dina kostvanor; ät mer av det som är viktigt för kroppen och komplettera med tillskott där du vill öka ditt intag. 


”... se över dina kostvanor; ät mer av det som är viktigt för kroppen och komplettera med tillskott där du vill öka ditt intag.” 

Kosttillskott 45–50+

Magnesium

För normal energiomsättning och för att minska trötthet och utmattning.


D-vitamin

Bidrar till immunsystemets normala funktion, minskar inflammation och bidrar i kombination med K2 till att bibehålla normal benstomme.


Omega-3

Fettsyrorna EPA och DHA hos Omega-3 bidrar till hjärtats normala funktion*.


B12

För nervsystemets normala funktion och normal energiomsättning. B12 bidrar också till minskad trötthet.


Zink

För immunsystemets normala funktion samt normal kolhydratomsättning, benstomme samt hud, hår och naglar. Zink motverkar också torra slemhinnor.


MSM

MSM bidrar bland annat till ökad fuktighet i huden.


Mjölksyrabakterier

En förutsättning för en balanserad tarmflora!

Kosttillskott 45–50+

Kosttillskott 50–60+

Kalcium

Bidrar till normalt skelett och motverkar benskörhet. Kalcium finns naturligt i grönkål, spenat och mandlar, liksom som tillskott i tablett- eller kapselform.


Kalium

Verkar för normal muskelfunktion och normalt blodtryck. Kalium kan även motverka de skadliga effekterna av salt (som vi ska minska vårt intag av, i takt med att vi blir äldre!)


Omega-3

Fettsyrorna EPA och DHA hos Omega-3 bidrar till hjärtats normala funktion*.


D-vitamin

Bidrar till immunsystemets normala funktion, minskar inflammation och bidrar i kombination med K2 till att bibehålla normal benstomme.


Kostfibrer

Bidrar till normalt kolesterolvärde och normal funktion hos hjärta och kärl. Kostfibrer återfinns i frukt, grönt och flingor; upptäck gärna Betavivo Havrehjärtan med hög koncentration av betaglukaner som kan bidra till att sänka kolesterol och utjämna blodsockret.


* Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg EPA/DHA.


Kosttillskott ersätter inte en varierad kost. Det är viktigt med en balanserad kost och hälsosam livsstil.

Kosttillskott 50–60+
Life Balance Menopause

Life Balance Menopause

Life Menopause är en exklusiv produkt skapad för kvinnors hälsa och hormonbalans före, under och efter klimakteriet. Produkten består av en väl sammansatt blandning av blompollenextrakt, nattljusextrakt samt näringsämnena vitamin B6, zink och magnesium. Dessa ämnen bidrar tillsammans till ökad hormonell balans och en mer behaglig resa genom övergångsåldern.

Köp nu