Hälsoguiden

30 min

2

Medium

Ingredienser

Gör så här

  • 1 påse färsk spenat
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 medelstor gurka
  • 1 kruka mynta
  • 1 paket fetaost
  • Grovhackade pekannötter
  • Torkade tranbär

DRESSING

  • 1 dl citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  1. Skölj quinoan riktigt väl under rinnande vatten. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten och en stor nypa salt. Koka upp, sänk värmen, täck över kastrullen med lock och låt sedan småputtra i cirka 14 minuter tills quionan är fluffig. 
  2. Använd en stor skål, häll över quinoan, finhackad mynta, gurka och rödlök.
  3. Gör dressingen i en burk med lock som går att skaka. Tillsätt juice av en citron, olivolja, honung, senap, salt och peppar. Skaka. Häll över salladen och rör om. 
  4. Toppa med ost, nötter och tranbär.

Handla produkter från receptet

Se tillgänglighet i butik