Quinoasallad med tranbär och fetaost
30 min
2
Medium
Ingredienser
Gör så här
- 1 påse färsk spenat
- 2 dl quinoa
- 4 dl vatten
- 1 rödlök
- 1 medelstor gurka
- 1 kruka mynta
- 1 paket fetaost
- Grovhackade pekannötter
- Torkade tranbär
DRESSING
- 1 dl citronjuice
- 1 dl olivolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Skölj quinoan riktigt väl under rinnande vatten. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten och en stor nypa salt. Koka upp, sänk värmen, täck över kastrullen med lock och låt sedan småputtra i cirka 14 minuter tills quionan är fluffig.
- Använd en stor skål, häll över quinoan, finhackad mynta, gurka och rödlök.
- Gör dressingen i en burk med lock som går att skaka. Tillsätt juice av en citron, olivolja, honung, senap, salt och peppar. Skaka. Häll över salladen och rör om.
- Toppa med ost, nötter och tranbär.
Handla produkter från receptet
Se tillgänglighet i butik