Ingredienser
2 stora auberginer (á ca 400 g)
1 dl valnötter (ca 40 g)
200 g getfärskost
1 dl grekisk yoghurt 10 %
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 krm Herbamare örtsalt
0,5 krm svartpeppar
65 g ruccola
1-2 msk agavesirap eller honung
Så här gör du!
1. Skär varje aubergine i tunna skivor på längden, 10-12 stycken.
2. Lägg på en plåt, salta lätt på båda sidor och låt stå i 20 minuter.
3. Grovhacka valnötterna och rosta i torr stekpanna, låt svalna.
4. Blanda getfärskost, grekisk yoghurt, olivolja och timjan, smaka av med örtsalt och peppar. Blanda ner nötterna.
5. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och pensla med oljan. Stek gyllene i stekpanna. Låt svalna.
6. Lägg en klick getostblandning på en aubergineskiva, toppa med lite ruccola, rulla ihop och lägg på ett fat.
7. Gör samma sak med alla aubergineskivor. Avsluta med att ringla agavesirap över rullarna.
8. Servera med ruccola och de ugnsbakade tomaterna.