Picklad rödlök
Fräscha upp vardagsmaten med picklad rödlök
Picklad rödlök är ett gott tillbehör till det mesta. Perfekt till sallader, som topping på en brödskiva, till tacon – ja, en fräsch touch som kan användas till det mesta helt enkelt. Och den här varianten gjord på äppelcidervinäger är extra fräsch och god att ha hemma i kylen.
Till en burk behöver du följande:
1 rödlök
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger
1 dl socker
1 nypa himalayasalt
Så här gör du: Dela rödlöken i tunna skivor eller ringar. Lägg dem i en ren burk med lock där du kan förvara den picklade rödlöken. Koka upp vatten, äppelcidervinäger, socker och salt under omrörning så att sockret och saltet löses upp. Häll den varma blandningen över rödlöken och låt burken stå på bänken tills den har svalnat. Skruva på locket och förvara i kylskåp tills du behöver det.