Hälsoguiden
Quinoasallad med koriander

Quinoasallad med koriander

Laga en somrig och hälsosam Quinoasallad med koriander och moringa-dressing. Perfekt som vitaminrik lunch!

Läs mer

Ingredienser

1 dl quinoa, okokt
1 dl skalade frysta edamamebönor
1 broccoli
1 knippe grön sparris
1 msk Life kokosolja
15 g färsk spenat
1 bit rättika
1 gurka
1 avokado
Hampafrön
Life kokoschips


Moringa-dressing:
3 dl cashewnötter
3 st lime, saften
2,5 dl mandelmjölk
1 tsk Superfruit Moringa eller Superfruit Spirulina
1 kruka färsk koriander
1-2 krm salt



Så här gör du!


1.  Koka quinoa.


2.  Låt edamamebönorna sjuda i ett par minuter i en kastrull med lättsaltat vatten.


3.  Häll sedan av vattnet.


4.  Dela broccolin i längre skivor.


5.  Stek ihop med sparris några minuter i kokosolja i stekpanna.


6.  Skölj spenat, hyvla rättika och gurka tunt samt halvera avokadon.


7.  Lägg upp allt i en skål och ringla över moringa-dressing.


8.  Toppa med hampafrön, kokoschips och lite färsk koriander.



Moringa-dressing:

1.  Mixa i mixern till en slät dressing.


2. Förvara i glasburk i kylskåp, passar till många sallader.