4 portioner
Ingredienser:
• 1 msk Life kokosolja
• 1 msk röd currypasta
• 1 liten gul lök
• 3 vitlöksklyftor
• 2 stora sötpotatisar
• 2,5 dl kokosmjölk
• 2 dl krossade tomater
• 1 dl vatten
• 1 msk grönsaksbuljong ekologisk
• 1 tsk ingefärspulver ekologiskt
• 2 msk jordnötssmör
• 1 dl röda linser, torra
• Salt och peppar
• 1 lime, juice och klyftor
Riset:
• 3 dl jasminris
• 1 dl Life kokoschips
• 4 dl vatten
• 2,5 dl kokosmjölk
Till servering: Färsk koriander och lime
Gör så här:
Blanda kokosolja med currypasta och stek någon minut i en gryta. Finhacka lök och vitlök, lägg i grytan och stek ytterligare ett par minuter.
Skala och skär sötpotatisen i bitar, blanda ner i grytan tillsammans med kokosmjölk, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, ingefärspulver, jordnötssmör och linser. Låt småkoka i 30 minuter. Rör om några gånger och späd eventuellt med mer vatten om grytan blir för tjock. Smaka av med salt, peppar och limejuice från en halv lime.
Koka ris med kokoschips, vatten och kokosmjölk under tiden som grytan kokar. Servera i djupa skålar, toppa med rivet limeskal, koriander och limeklyfta.