Hälsoguiden

Sötpotatisgryta med kokosris

Näringsrikt, snabblagat och plånboksvänligt. Med storkok – som du kan njuta av såväl som på en utflykt i vårsolen som en vanlig vardag – sparar du både tid och pengar.

Läs mer

4 portioner

Ingredienser:

• 1 msk Life kokosolja

• 1 msk röd currypasta

• 1 liten gul lök

• 3 vitlöksklyftor

• 2 stora sötpotatisar

• 2,5 dl kokosmjölk

• 2 dl krossade tomater

• 1 dl vatten

• 1 msk grönsaksbuljong ekologisk

• 1 tsk ingefärspulver ekologiskt

• 2 msk jordnötssmör

• 1 dl röda linser, torra

• Salt och peppar

• 1 lime, juice och klyftor


Riset:

• 3 dl jasminris

• 1 dl Life kokoschips

• 4 dl vatten

• 2,5 dl kokosmjölk


Till servering: Färsk koriander och lime


Gör så här:

Blanda kokosolja med currypasta och stek någon minut i en gryta. Fin­hacka lök och vitlök, lägg i grytan och stek ytterligare ett par minuter.

Skala och skär sötpotatisen i bitar, blanda ner i grytan tillsammans med kokosmjölk, krossade tomater, vat­ten, grönsaksbuljong, ingefärspulver, jordnötssmör och linser. Låt småko­ka i 30 minuter. Rör om några gång­er och späd eventuellt med mer vat­ten om grytan blir för tjock. Smaka av med salt, peppar och limejuice från en halv lime.

Koka ris med kokoschips, vatten och kokosmjölk under tiden som grytan kokar. Servera i djupa skålar, toppa med rivet limeskal, koriander och limeklyfta.