Ingredienser
Rött ris
500 g morötter
3 msk olivolja
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
2 tsk Superfruit gurkmeja
1-2 tsk sambal oelek
800 g kokosmjölk
1 kanelstång
2 msk tahini
2 msk kokosblomssocker
3 msk Renée Voltairs Coconut Aminos Sweet Salt - Sojafri Soja
1 msk Renée Voltairs örtsalt
Cirka 800 g kokta kikärtor
1,5 dl kokta röda linser
1/2 lime, juicen
Grekisk yoghurt
1 kruka färsk koriander
Hampafrön
Så här gör du!
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
3. Skala morötterna och skär i mindre bitar.
4. Lägg dem på en plåt, ringla över hälften av oljan och salt. Blanda runt.
5. Baka mitt i ugnen i 25 min eller tills de är mjuka.
6. Skala och hacka lök och vitlök.
7. Fräs i ett par minuter i resten av oljan i en stor kastrull.
8. Rör i spiskummin, gurkmeja och sambal oelek.
9. Fräs ytterligare två minuter.
10. Tillsätt kokosmjölk, kanelstång, tahini, kokossocker, soja och örtsalt.
11. Koka på svag värme i 5 min.
12. Skölj kikärtorna och linserna och lägg i grytan tillsammans med morötterna.
13. Pressa i limejuice. Smaka av med salt och peppar.
14. Servera med kokt ris och grekisk yoghurt.
15. Strö hampafrön och koriander på toppen.