Fri frakt vid köp över 299kr
Prata hälsa med oss
Nordens ledande hälsokedja
Juliga Soppor

Juliga Soppor

Värmande soppor med smak av jul

Saffranssoppa med hampagremolata


Ingredienser (4 portioner):

• 1 gul lök, finhackad

• 200 g morot, fintärnad

• ½ fänkål, fintärnad

• 2 tsk Life kokosolja

• 1 msk tomatpuré

• 0,5 g saffran

• 1 liter vatten

• 2 msk grönsaksbuljong, Ledins ekologisk

• 3 potatisar, skalade och tärnade

• 1 ½ dl torkade röda linser

• 2 dl kokosgrädde

• Salt och peppar


Hampagremolata:

• 1 dl färsk persilja, finhackad

• 1 dl olivolja

• 1 citron, finrivet skal

• 2 vitlöksklyftor, pressade

• 1 msk hampafrön

Gör så här:

Fräs lök, morötter och fänkål i kokosolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och saffran och fräs lite till. Häll på vatten och buljong, tillsätt potatis och linser. Låt sjuda tills allt har mjuknat, ca 15 minuter. Tillsätt kokosgrädde.

Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop ingredienserna till hampagremolatan och servera till soppan.

Grön ärtsoppa med pepparotsgrädde


Ingredienser (4 portioner)

• 1 gul lök

• 1 msk Life kokosolja

• 8 dl gröna ärtor

• 8 dl vatten

• 2 msk örtbuljong, Herbamare

• 2 dl kokosgrädde

• 2 msk äppelcidervinäger

• Solrosfrön till topping, rostade

• Dill

• Salt och peppar


Pepparrotsgrädde:

• 1 dl kokosgrädde

• 1 msk riven pepparrot

Gör så här:

Hacka löken grovt och fräs mjuk i kokosolja i en kastrull. Lägg i ärtor, vatten och buljong. Låt puttra i några minuter.

Tillsätt kokosgrädde och mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt äppelcidervinäger när soppan svalnat något för att bevara de aktiva bakterierna. Toppa med pepparrotsgrädde, solrosfrön och dill vid servering.

Nyponsoppa med kanel och apelsin

Ingredienser (4 portioner):

• 8 msk Superfruit nyponpulver

• 8 dl vatten

• ½ dl Superfruit agavesirap

• ½ tsk Superfruit kanel

• 2 msk potatismjöl

• 1 apelsin, saften

Gör så här:

Koka upp vatten och nyponpulver i en kastrull. Tillsätt agavesirap och kanel. Sikta försiktigt i potatismjölet under vispning. Dela apelsinen och pressa i saften. Rör om och häll upp i en kanna.