Ingredienser
1 gul lök
2 potatisar (ca 200 g)
600 g blomkål
9 dl vatten
2 msk ättikssprit (12 %)
2 msk strösocker
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
2 msk No Bullshit Buljong
200 g skalade räkor
salt och svartpeppar
Till vitlöksyoughurt :
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
Så här gör du!
1. Skala och skär löken i grova bitar. Skala och skär potatisen i bitar. Dela blomkålen i buketter. Skär 3 blomkålsbuketter i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin.
2. Blanda 1 dl av vattnet, ättikssprit och socker i en skål tills sockret löses upp.
3. Fräs lök, potatis och övrig blomkål i oljan ca 2 minuter i en kastrull. Tillsätt resterande mängd vatten, grädde och buljong.
4. Låt koka upp och koka ca 15 minuter, tills grönsakerna är mjuka.
5. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en blender. Häll upp i en skål.
6. Servera med picklad blomkål, räkor och en klick vitlöksyoghurt – och gärna tillsammans med vit bönspread på rostat levainbröd.
7. Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
15 MINUTER
4 PORTIONER