Nordens ledande hälsokedja
Fri frakt vid köp över 299kr
Prata hälsa med oss

Rödbetsbulgur med myntamarinerade räkor

  • 1 dl bulgur, okokt
  • ½ citron, saften
  • 2 msk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 150 g skalade räkor
  • 1-2 tsk PLOG Rödbeta (rödbetspulver)
  • 1 gurka, hackad
  • 50 g fetaost
  • 15 g ruccola
  • Life chiafrön, att strö över


Så här gör du!


  1. Koka bulgur.
  2. Rör ihop citronsaft med hackad mynta, olja och chiliflakes.
  3. Lägg ner räkorna och låt dem marinera några minuter.
  4. Häll bulguren i en skål och blanda ner rödbetspulver.
  5. Skala och hacka gurka.
  6. Blanda ner i skålentillsammans med ruccola.
  7. Servera med räkor och smulad fetaost.
  8. Ringla över lite av myntaoljan från räkorna.
  9. Avsluta med att strö över chiafrön.