Hälsoguiden
Kikärtsgryta med hampafrön

Kikärtsgryta med hampafrön

Laga en matig och krämig kikärtsgryta med hampafrön.

Läs mer

Ingredienser


Rött ris
500 g morötter
3 msk olivolja
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
2 tsk Superfruit gurkmeja
1-2 tsk sambal oelek
800 g kokosmjölk
1 kanelstång
2 msk tahini
2 msk kokosblomssocker
3 msk Renée Voltairs Coconut Aminos Sweet Salt - Sojafri Soja
1 msk Renée Voltairs örtsalt
Cirka 800 g kokta kikärtor
1,5 dl kokta röda linser
1/2 lime, juicen
Grekisk yoghurt
1 kruka färsk koriander
Hampafrön



Så här gör du!

1.  Sätt ugnen på 200 grader.


2.  Koka ris enligt anvisning på förpackning.


3.  Skala morötterna och skär i mindre bitar.


4.  Lägg dem på en plåt, ringla över hälften av oljan och salt. Blanda runt.


5.  Baka mitt i ugnen i 25 min eller tills de är mjuka.


6.  Skala och hacka lök och vitlök.


7.  Fräs i ett par minuter i resten av oljan i en stor kastrull.


8.  Rör i spiskummin, gurkmeja och sambal oelek.


9.  Fräs ytterligare två minuter.


10. Tillsätt kokosmjölk, kanelstång, tahini, kokossocker, soja och örtsalt.


11.  Koka på svag värme i 5 min.


12. Skölj kikärtorna och linserna och lägg i grytan tillsammans med morötterna.


13. Pressa i limejuice. Smaka av med salt och peppar.


14. Servera med kokt ris och grekisk yoghurt.


15. Strö hampafrön och koriander på toppen.