Nordens ledande hälsokedja
Fri frakt vid köp över 299kr
Prata hälsa med oss
Kikärtsgryta med hampafrön

Kikärtsgryta med hampafrön

Laga en matig och krämig kikärtsgryta med hampafrön.

Ingredienser


Rött ris
500 g morötter
3 msk olivolja
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
2 tsk Superfruit gurkmeja
1-2 tsk sambal oelek
800 g kokosmjölk
1 kanelstång
2 msk tahini
2 msk kokosblomssocker
3 msk Renée Voltairs Coconut Aminos Sweet Salt - Sojafri Soja
1 msk Renée Voltairs örtsalt
Cirka 800 g kokta kikärtor
1,5 dl kokta röda linser
1/2 lime, juicen
Grekisk yoghurt
1 kruka färsk koriander
Hampafrön



Så här gör du!

1.  Sätt ugnen på 200 grader.


2.  Koka ris enligt anvisning på förpackning.


3.  Skala morötterna och skär i mindre bitar.


4.  Lägg dem på en plåt, ringla över hälften av oljan och salt. Blanda runt.


5.  Baka mitt i ugnen i 25 min eller tills de är mjuka.


6.  Skala och hacka lök och vitlök.


7.  Fräs i ett par minuter i resten av oljan i en stor kastrull.


8.  Rör i spiskummin, gurkmeja och sambal oelek.


9.  Fräs ytterligare två minuter.


10. Tillsätt kokosmjölk, kanelstång, tahini, kokossocker, soja och örtsalt.


11.  Koka på svag värme i 5 min.


12. Skölj kikärtorna och linserna och lägg i grytan tillsammans med morötterna.


13. Pressa i limejuice. Smaka av med salt och peppar.


14. Servera med kokt ris och grekisk yoghurt.


15. Strö hampafrön och koriander på toppen.