Hälsoguiden
Midsommarsallad

Midsommarsallad

En färgstark och hälsosam midsommarsallad med jordgubbar, färskpotatis och rökt lax. Strö hampafrön på toppen som är naturligt rika på protein och ger en god nötaktig smak. Gojibär innehåller vitaminer, bland annat mycket C-vitamin.

Läs mer

Ingredienser

3 st blad romansallad
30 g ruccola
ca 5 st små färskpotatisar
6-8 st gula körsbärstomater
ca 100 g rökt lax
6-8 st svenska jordgubbar
50 g fetaost
2 tsk hampafrön
1 msk gojibär
2 tsk alfalfagroddar



Så här gör du:

1.  Skala och koka färskpotatisen.


2.  Skölj salladen och låt den rinna av. Skär tomaterna i halva klyftor. Dela salladen i bitar och sprid ut dem på en tallrik.


3.  Låt potatisen svalna något och skär den i klyftor. Skär laxen i avlånga bitar. Sprid ut potatis och lax över salladen tillsammans med hela jordgubbar.


4.  Bryt fetaosten i bitar. Strö över fetaost, hampafrön, gojibär och alfalfagroddar. Avlsuta med att ringla olivolja över salladen.