Nyttiga glutenfria pepparkakor
Så gör du nyttigare och glutenfria pepparkakor till jul.
2 timer
30 stk
Medium
Ingredienser
Gör så här
INGREDIENSER
50 gram smör
1 msk Life Kokosolja
3 tsk pepparkakskrydda
1 nypa flingsalt
1 dl Superfruit Agavesirap
1 msk Life Chiafrön
1 1/2 dl Superfruit Mandelmjöl
1/2 dl Superfruit Kokosmjöl
1 ägg
- Smält smöret och kokosolja i en kastrull och lat svalna något.
- Häll i pepparkakskryddan och en nypa flingsalt och därefter mandelmjöl, kokosmjöl och chiafrön.
- Rör runt och avsluta med att knacka i ett agg.
- Blanda till en jämn smet och forma till en boll.
- Tack med plast och låt stå i kylen minst två timmar (gärna över natten om tid finns).
- Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
- Mjöla ett bakbord och kavla ut degen.
- Stansa ut pepparkakor med hjälp av formar och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
- Dekorera med kristyr om önskas när de har svalnat.
Handla produkter från receptet
Se tillgänglighet i butik