Krispigt chiaknäcke
2 PORTIONER INGREDIENSER
½ dl Life Chiafrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl linfrön
½ dl solroskärnor
1 tsk flingsalt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och kokande vatten. Rör om ordentligt och låt sedan smeten stå och svälla i cirka 15 minuter. Kavla eller tryck ut frösmeten med händerna mellan två bakplåtspapper. Toppa med flingsalt. Grädda chiaknäcket mitt i ugnen. Ta ut chiaknäcket från ugnen efter 15 minuter och skär rutor med en kniv. Sätt in plåten i ugnen igen och låt chiaknäcket gräddas i ytterligare 20 minuter. Stäng av ugnen och låt chiaknäcket stå kvar i ugnen på eftervärme en stund. Ta ut chiaknäcket från ugnen och dela upp rutorna