Hälsoguiden
nötter

Nötter

Rika på vitaminer, proteiner och mineraler – och så goda. Nötter är perfekta som snacks och mellanmål, eller att använda i bakning och matlagning. Hacka ner macadamianötter i din müsli, rosta mandel och mixa till ett nötsmör eller addera cashewnötter i din smoothie för en nötig karaktär. Möjligheterna är oändliga, liksom hälsofördelarna. Välkommen till vårt sortiment av nötter online här på Life.

Köp ekologiska nötter på nätet

Nötter innehåller nyttiga fetter och är rika på bland annat magnesium, zink, antioxidanter och fibrer. Ekologiska nötter är dessutom odlade utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, vilket gör att vi kan njuta av goda nötter utan gifter. Oavsett om du föredrar mandel, cashewnötter, paranötter, macadamianötter eller tigernötter finns din favorit online hos oss på Life. Handla tryggt och smidigt från varumärken som Raw cocoa och Raw powder


Nötter som snacks och godis  

Vegetarisk eller vegansk kost – kost fri från kött och annat från djurriket – riskerar att innebära en låg dos av bland annat järn och zink. Lyckligtvis är det enkelt att komplettera med tillskott av mineralerna via nötter, som är rika på just järn och zink, liksom fosfor och magnesium med mer. Men nötter är ett hälsosamt snacks för många fler än så, och är dessutom enkelt att bära med sig och äta på språng. Tips: chokladtäckta mandlar är ett perfekt godis för lördagskvällen i soffan!  


Recept med nötter 

Att baka med nötter ger inte bara en god, nötig karaktär och mättnad, det adderar också näringsämnen som magnesium och zink; viktiga för vårt skelett och för att skydda våra celler. I vår receptbank har vi samlat mängder av goda recept med nötter, så som recept på nutella och recept på smoothie med banan, mandel och ashwagandha.