Hälsoguiden
Lust

Lustfyllt och energigivande; ja, sex och njutning frigör hormoner som kan få oss att bli lugna och må bra. Men mitt i vardagens bestyr kan vi välja att prioritera annat – eller så tar trötthet överhanden. Väck din lust och energi med kosttillskott som innehåller adaptogener som rosenrot, maca och ginseng. Eller varför inte omega-7 från havtorn, som bidrar till att vi bibehåller friska och återfuktade slemhinnor. Här hos oss på Life hittar du såväl rosenrot som L-Argiplex Total för kvinna och man. Hos Life hittar du ett urval av högkvalitativa kosttillskott som hjälper till att öka din och din partners njutning.

Läs mer

Sex och lust

Vi vet att det kan vara svårt att hitta sexlusten mellan vardagens alla måsten. Ibland räcker tiden bara inte till – och det är helt okej. Så, välkommen till kategorin av kosttillskott som kan öka din energi, lust och – på sikt – välmående. För faktum är att sex och njutning frigör exempelvis dopamin och endorfiner, hormoner som ökar vår känsla av välbefinnande. Här hos oss på Life hittar du L-Argiplex Total för kvinna och man, vår egen rosenrot och Good Sex från Elixir Pharma.  


Kosttillskott för ökad sexlust   

Om du upplever att trötthet och orkeslöshet är problemet till minskad sexlust, kan L-Arginin, magnesium och maca öka din energi. Se också till att skapa förutsättningar till god sömn, exempelvis genom att varje kväll varva ner i tid och kanske avnjuta en kopp lugnande te. Under kosttillskott för sömn, har vi låtit samla vitaminer, mineraler och örtextrakt, så som ashwagandha, som hjälper till att upprätthålla kroppens motståndskraft mot stress och bidrar till mental balans.  


Torra slemhinnor – vad göra? 

Minskad sexlust kan också grunda sig i fysiskt obehag, att vi upplever torrhet exempelvis. Havtorn, vitamin A och niacin (vitamin B3) bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion, vilket ger en smörjande effekt i exempelvis underlivet. Havtornsolja finns både som vaginalkräm och kapslar, och kan användas i kompletterande syfte eller enskilt. Att använda en lustgel, även kallat glidmedel, eller en fuktighetskräm kan också förhindra känslan av torrhet och bidra till ökad njutning under sex.     


Varför varierar lusten? 

Det är vanligt att vår lust och energi varierar. Ibland är lusten hög och i andra perioder är lusten låg, ofta beroende av om vi upplever stress, krav eller befinner oss i ett påfrestande läge i livet. Orsaken till minskad lust kan vara uppenbar – eller jättesvår att definiera. En god start till ökat välmående är att försöka nå balans i livet, att vi tar oss tid för det som gör kroppen gott. Näringsrik och god mat, liksom återhämtning och sömn är viktiga parametrar, följt av motion och intimitet som frigör lyckohormonerna dopamin och endorfiner, vilka ökar vårt välbefinnande. Med kosttillskott kan du komplettera det du redan får i dig, med mer vitaminer och mineraler.