Hem

Hälsokedjan Life lanserar krispiga snacksnyheter

2016-04-26
I takt med att den rådande hälsotrenden växt sig allt starkare har också efterfrågan på mer hälsosamma snacks ökat markant. Hälsokedjan Life utökar därför sitt sortiment med flera nyttiga och knapriga produkter som är helt nya på den svenska marknaden. Humus-­ och quinoachips, godis med ingefära och rostade kikärtor är några av de spännande nyheterna som kommer att lanseras i Lifes butiker över hela Sverige. De olika snacksen passar utmärkt som mellanmål, till fredagsmyset samt före och efter träning.

Produktnyheterna som nu lanseras hos hälsokedjan Life är chips baserade på kikärtor, linser och quinoa, fruktsnacks från företaget Puffin, ingefärsgodiset Gin Gins från Ginger People, rostade kikärtor från Garbanzo Snacks samt olika ekologiska frukt-­ och nötblandningar. Samtliga produkter är tillverkade med naturliga ingredienser och alla snacks är också helt glutenfria. Nyheterna kommer att finnas i butik från och med vecka 22.

– Många har idag en hektisk vardag och det är därför viktigt att hålla energin på en jämn nivå genom att äta hälsosamma mellanmål varje dag. Vi är glada att vi nu kan erbjuda många olika sorters snacks för de som ofta är på språng och på jakt efter nyttiga alternativ för att hålla energin på topp. Jag tror också att många kommer att uppskatta våra nyheter under en hemmakväll i tv-­soffan eller i snacksskålarna på festen, säger Thomas Johansson, marknadsdirektör på Life Europe AB.

Här är vårens produktnyheter från Life:

Nyttiga chips med humus, lentil och quinoa

Glutenfri snacksserie med chips baserade på kikärtor, linser och quinoa. Quinoachipsen lanseras i smakerna sundried tomato, hot & spicy, chili & lime, sour cream och humuschipsen med sea salt och chili lemon. Lentilchipsen, det vill säga de chips som är tillverkade med linser, finns i smaken tomato basil.

Krispiga fruktsnacks från Puffin

Puffins ekologiska fruktsnacks är tillverkade med en helt unik teknologi så kallad ”puffing”. Frukten får en knaprig yta och samtidigt behåller den sin naturliga sötma samt värdefulla mineraler och vitaminer.

Gin Gins från Ginger People®

Ingefärsgodiset Gin Gins kommer från det amerikanska familjeföretaget Ginger People. Under de senaste 30 åren har de specialiserat sig på att utveckla naturliga och innovativa produkter med färsk ingefära. De fyra olika sorterna som lanseras hos Life är Spicy Apple Ginger Candy smaksatt med äpple, Hot Coffee Ginger Candy med kaffesmak, Double Strength Ginger Candy som har extra stark smak av ingefära och Original Ginger Candy med enbart färsk ingefära.

Knapriga kikärtor från Garbanzo

Nyheterna från Garbanzo Snacks är långsamt rostade kikärtor som är sötade med naturlig honung. De utsökta kikärtorna är smaksatta med fyra olika toppings;; coffee coated, milk chocolate coated, poppy seeds & honey och sesame seed & honey.

Ekologiskt snackssortiment

En produktserie med ekologiska frukt-­ och nötblandningar som ger dig snabb energi till mellanmål eller som snacks inför och efter träning. Sunny Raisins, Yummy Mulberries, Glorious Figs, Tasty Salty Nut, Coconut Chips och Honey Dipped Banana är exempel på några av produkterna som kommer att lanseras.

Om Life

Life* är den marknadsledande hälsokedjan i Norden med totalt 438 butiker** fördelat på Sverige, Norge och Finland ochcirka
775 000 klubbmedlemmar. Lifekoncernen har 424 anställda*** och omsatte 1,4 miljarder SEK 2014 (proforma****). 
Totalt, inklusive medlems-­ och franchise-­butiker omsätter Life* i Sverige, Norge och Finland 2,0 miljarder SEK.

I juli 2014 förvärvade Lifekoncernen den norska hälsokostgrossisten Validus Engros AS och det norska butiksbolaget
Validus Butikkdrift AS. Butikerna i Validus Butikkdrift AS var sedan tidigare medlem i Life.

I augusti 2015 öppnade Lifekoncernen den första butiken i Danmark.

* Life innefattar Lifekoncernen inkl Lifes medlems-­ och franchisebutiker.
** Lifekoncernen äger och driver 151 butiker
*** Medelantalet anställda (FTE), inkl Validus Engros AS och Validus Butikkdrift AS (helår)
**** Inklusive försäljningen (helår) i Valdius Engros AS och Validus Butikkdrift AS