Hälsoguiden
vikt & detox

Vikt & detox

Ibland behöver vi en rivstart på resan mot bättre hälsa. För dig som vill fasta, gå ner i vikt eller anta en reningskur, en detox, har vi här låtit samla tillskott som kan minska ditt kaloriupptag, bidra till mättnadskänsla och stötta njurar och leverns normala funktion. I kombination med sunda kostvanor och träning är chanserna goda för dig att nå ditt mål.

Kosttillskott för viktminskning och detox

För att uppnå bättre hälsa (exempelvis genom att minska övervikt) gäller det att vi stöttar kroppen med sunda livsval. Det handlar om näringsrik kost, tid för återhämtning, motion och mycket annat. Genom att se över dina levnadsvanor och skapa förändring, kan du få resultat i form av mer energi och ork eller viktnedgång. Läs mer om hur du skapar sunda, långsiktiga vanor i vår intervju med hälsoprofilen Lovisa ”Lofsan” Sandström. I denna kategori hittar du produkter för just viktminskning och detox, från varumärken som Nordbo, Better you, Ledins och Life exclusive.  


Vad är en detox? 

En detox – även kallat en reningskur – är en kur som stöttar kroppens normala förmåga att rensa ut gifter och slaggprodukter. Att anta en reningskur är inte lika med att du på en kort period rensar ut allt dåligt; se det istället som en boost! Kroppens egna organ, så som njurarna och levern, har nämligen själva förmågan att rensa ut gifter men mår gott av näringsämnen som bidrar till deras normala funktion. I detoxkuren Nordbo Rapid Cleanse förser vi kroppen med örter, som exempelvis gurkmeja, chlorella och maskros, vilka stöttar just njurar och lever med viktiga näringsämnen. Denna detox är dessutom 100% vegansk och certifierad av Djurens Rätt. Här kan du läsa mer om hur du stöttar kroppens eget reningssystem


Koffein och äppelcidervinäger 

I flera produkter inom kategorin viktminskning och detox hittar vi koffein och äppelcidervinäger som återkommande ingredienser. Koffeinet påverkar ämnesomsättningen och stimulerar våra tarmrörelser. Ämnet har en temperaturhöjande effekt i kroppen som kräver mycket energi, vilket boostar förbränningen av fett. Dessutom bidrar koffein till ökad vakenhet, förbättrad koncentration och uthållighet, vilket kan vara fördelaktigt under t.ex. ett träningspass. Vi blir alltså piggare och får mer energi med koffein, oavsett om du väljer att dricka några koppar om dagen eller tillföra koffeinet som tillskott, alltså som komplement till din kost.   


Äppelcidervinäger är rikt på ättiksyra vilket kan bidra till att minska mängden kroppsfett. I kombination med krom kan det bidra till ett lågt glykemiskt index, GI, tack vare att krom har en positiv effekt på blodsockret; det bidrar till att bibehålla en stabil blodsockernivå. Med en jämn blodsockerkurva minskar risken för att kroppen kräver snabb energi, och för oss att drabbas av sötsug eller ”panikhunger”. Tips: Life exclusive tabletter med äppelcidervinäger och krom.