Hem

Vanor som tar pris

text: Stina Bergdal

Träning

Shoppa och läs mer om

Skidsäsongen är i full gång och för Ski Team, svenska längdlandslaget, innebär det en period där det är extra viktigt att hitta balans. Live Life passade på att fråga Jens Burman och Stina Nilsson hur de förbereder sig inför en tävling och vad som krävs för att de ska känna sig nöjda med sin prestation.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

I en intensiv period med tävlingar, hur förbereder ni er?

– Det viktigaste är att det är en lugn dag utan stress så att jag bara kan fokusera på tävling. Jag äter över lag bra mat, men just dag innan tävling funderar jag inte så mycket. Det ska inte vara komplicerat, utan jag äter det som finns. Kanske unnar jag mig en efterrätt, säger Jens Burman.

Vanor-som-tar-pris-800x600.jpg

Vad är viktigt för att du ska känna dig nöjd med din prestation?

 Att jag har följt min plan för dagen, att jag har gjort det som jag förberett mig på, allt i rätt ordning och känner att jag är förberedd när jag står på startlinjen. Då brukar jag kunna göra mig själv rättvisa och då brukar det kännas väldigt bra, säger Stina Nilsson.

Vanor-som-tar-pris-life-sponsor-800x600.jpg

Hur ser du till att återhämta dig under och efter tävling och träning?

– Återhämtning är ju superviktig. Under sprintdagar brukar man dricka mycket, men under själva tävlingsloppen hinner man ju inte dricka förutom när det är långlopp, som tremilslopp, säger Stina. – Jag fokuserar på att få i mig något snabbt för att fylla på depåerna. Sportdryck kör jag med under nästan varje träningspass i alla fall under tuffa träningsdagar, då håller man sig piggare och man kan träna hårdare, avslutar Jens.