Hem

Loppguide till udda lopp

Träning

Shoppa och läs mer om

Blir du uttråkad av tanken på att enbart sätta en fot framför den andra? Testa ett av loppen där fokus mer ligger på upplevelsen än på placeringen i resultatlistan.

Att springa behöver inte bara handla om att ta sig från A till B på kortast tid. Det blir bra mycket roligare i en gorilladräkt och bra mycket mer spännande om du blir jagad av riktiga lejon. Ingen djurvän? Släng din fru över axeln och sikta på ölen. Här är några av Sveriges och världens mer udda löplopp.

Run for your lives

Är du besatt av alla filmer och teveserier om zombies? Nu kan du bli jagad av en. Run for your lives är ett löparlopp på 6 km genom ett zombieapokalyptiskt Örebro City. Målet är att ta sig till en safe zone vid slottet.

Örebro, oktober

Läs mer: http://runforyourlives.se/

The Color Run

En riktig färgfest! Du startar med vita kläder men vid målgång är kläder, skor och kropp indränkta i regnbågens alla färger – en ny för varje kilometer. Detta lopp har på kort tid blivit väldigt populärt och finns över hela världen. Det finns olika arrangörer som anordnar liknande lopp och det går att springa både på dagen och på natten.

Stockholm & Lund, maj

Läs mer: http://thecolorrun.se/

Sickla gruvlopp

Nyfiken hur det ser ut 40 meter under mark? Många kanske inte vet att det finns en gruva mitt i Stockholm som ligger under Sickla köpkvarter. Här finns Atlas Copco gruva som i september öppnas för Sickla gruvlopp. Alla deltagare springer med bygghjälm och av banans 2,5 km är 1,7 km under jord.

Nacka, september

Läs mer: http://www.sicklaloppet.se/sickla-gruvlopp/

Midnattsloppet

Midnattsloppet är 10 km löpning, folkfest och magisk stämning längs gatorna i Stockholm, Göteborg, Helsingfors & Malmö. Musik, hejande stadsbor och karnevalskänsla.

Stockholm/Göteborg/Malmö, augusti

Läs mer: http://www.mindnattsloppet.com/

 

TEXT: TERESE ALVÉN

 

4 udda lopp i världen:

Gorilla Run

Här räcker det inte med att ha på sig en nummerlapp, en hel gorilladräkt – eller banandräkt – delas ut till löparna. Men det är för ett gott syfte, intäkterna går till bevarandet av bergsgorillor i Afrika. Finns i flera städer i världen, däribland Denver och Austin i USA.

Olika städer, USA

Läs mer: http://austingorillarun.com/

Man vs Horse

Vem är snabbast? Människan eller hästen? Svaret kan tyckas självklart, men oftast är det bara några minuter mellan de två. Loppet startades 1980 och sedan dess har löpare och ryttare med hästar tävlat mot varandra årligen.

Llanwrtyd Wells, Wales

Läs mer: http://green-events.co.uk/

Hot chocolate run

Du gillar löpning. Du gillar choklad. Det finns alltså ingen anledning att inte gilla denna tävling! Över hela USA går detta 5 eller 15 kilometers lopp där det bjuds på choklad både under och efter loppet. Frossa i choklad och bränn kalorier samtidigt!

Olika städer, USA

Läs mer: https://www.hotchocolate15k.com/

The big five marathon

Välj mellan tio kilometer, halvmarathon eller marathon i Sydafrikas savann. Spring bland lejon, leoparder, elefanter, noshörningar och bufflar. Helikoptrar och beväpnade jägare är redo att rycka in om djuren skulle gå till attack.

Sydafrika

Läs mer: http://big-five-marathon.co

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken