Anti-age-Ansiktsvård-Skönhet-1000x518 (1).jpg

Linjer och rynkor

Med åldern kan huden förlora sin spänst och lyster och upplevas torrare. Anti-age produkter är speciellt framtagna för att minska rynkor samt bevara hudens spänst och lyster.

Linjer och rynkor bildas i huden när den har brist på fukt och när huden åldras. De fina linjerna, torrhetslinjerna som är det första upphovet av linjer, uppstår vid torrhet och de kan man behandla med fuktgivande produkter. Men djupare linjer och rynkor som uppstår på grund av långsammare cellomsättning när man åldras behöver cellregenererande produkter.

Du blir av med torrhetslinjerna genom att exfoliera huden så att ingredienserna i peelingen kan penetrera hyn. Hyaluronsyran är en riktig fuktbomb så se till att komplettera med denna ingrediens för att jobba på de fina linjerna. De djupare rynkorna beror på långsammare cellomsättning men det finns många andra bidragande faktorer, som gener, miljöföroreningar och UV-strålning. UV-skyddet är därför väldigt viktigt för att motverka åldrande av huden. AHA-syror är också en fantastisk ingrediens då den exfolierar bort gamla hudceller och samtidigt stimulerar cellförnyelsen. Antioxidanter är också viktigt för att reparera cellerna i huden och skydda mot fria radikaler.

Vi har naturliga anti-age krämer från flera kända varumärken, bland annat Annemarie Börlind, Dr Grandel, Jabushe Rosenserien och Weleda.  Många anti-age produkter är förstärkta med UVA och UVB-skydd då sol gör att huden åldras snabbare. För att undvika tidigt åldrande av huden samt för att skydda dig mot solens skadliga strålar rekommenderas att välja en dagkräm med minst SPF 15. Under sommarmånaderna rekommenderas ett högre solskydd.