Hem

Termossoppa

text: Sophie Ekman

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Tänk inte så mycket på vilken mat du ska utesluta, fokusera i stället på vad du ska äta: Hur du kan äta gott och nyttigt och samtidigt vara snäll mot miljön. Termossoppa är en vegansk rätt som är både näringsrik och klimatvänlig. Recept och foto av Food Pharmacy.

Ingredienser

  • 2 dl röd quinoa
  • 1 broccoli
  • ½ blomkålshuvud
  • 150 g skogschampinjoner
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 2 salladslökar ink blast
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 150 g sockerärter
  • 100 g bladspenat
  • 1 stor näve färsk koriander
  • Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du!

  1. Koka quinoan enligt anvisning.
  2. Bryt broccolin och blomkålen i mindre buketter.
  3. Skär blomkålsbuketterna, champinjonerna, zucchinin och morötterna i tunna skivor.
  4. Skär salladslöken fint.
  5. Koka upp buljong och låt sjuda i 5 minuter.
  6. Fördela quinoan i botten på 4 skålar, lägg grönsakerna ovanpå.
  7. Slå över buljongen, låt allt värmas.
  8. Tycker du grönsakerna blir för krispiga, ånga dem i 5 minuter innan de läggs i skålen.

4 portioner

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken