Uppgradera köttbullarna! De här veganska göttbullarna innehåller hampafrön som är rika på Omega-3, kostfiber och protein. I stället för ägg används chiafrön, som binder vätska och bidrar med näring.
Ingredienser
300 g sojafärs
1 gul lök
1 dl havregrädde
2 msk chiafrö
2 msk hampafrö
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 dl ströbröd
peppar
kokosolja
Så här gör du!
Tina sojafärsen.
Hacka gul lök mycket fint och stek den mjuk i kokosolja.
Blanda havregrädde, chiafrön, hampafrön, senap och soja i en stor skål.
Lägg i färsen, löken och ströbrödet och peppra efter smak.
Rör om ordentligt och låt svälla i fem minuter.
Rulla små bollar och stek dem på medelhög värme tills de fått fin stekyta.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken