Inlagd sill i en krämig röra smaksatt med lime och blåbär. En god överraskning på midsommarbordet! Servera till kokt potatis.
Ingredienser
0,5 dl lätt crème fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 dl turkisk youghurt
1 msk agavesirap
rivet skal av 0,5 lime
1 msk limejuice
2 msk blårbärspulver eller acaipuliver
0,5 dl färska blåbär
1 förpackning 5-minuterssill (à 420 g)
Så här gör du!
Blanda crème fraiche, majonnäs, turkisk yoghurt och agavesirap med skal och juice från lime. Blanda i blåbärspulvret.
Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran och låt stå i kylen minst 1 dygn. Servera i en fin skål, strö en nypa himalayasalt över och garnera gärna med lite blåbärspulver.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken