Hem

Glutenfri pizza

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

30 minuter
1-2 portioner
Glutenfri pizza gjord på mandelmjöl, ägg och ost. Toppa med de ingredienser du gillar!

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost av valfri sort
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • Topping: Valfritt men exempelvis champinjoner, tomat, mozzarella, oliver.

Så här gör du!

  1. Sätt ugnen på 225 grader C.
  2. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Toppa med tomatsås och exempelvis champinjoner, tomatskivor, basilika och mozzarella.
  4. Ställ in plåten i ugnen igen och grädda i 5-10 minuter till, pizzan ska få lite färg.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Krydda din färdiga pizza med lite torkad oregano och basilika, svartpeppar samt lite flingsalt.