Hem

Hemgjord nutella

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

25 minuter
12 portioner
En vegansk variant på den klassiska choklad- och hasselnötskrämen nutella.

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter
  • 4-5 msk rå kakaopulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1-2 msk kokosolja
  • 3 msk agavesirap
  • En nypa salt
  • 2-3 msk valfri växtmjölk

Så här gör du!

  1. Rosta hasselnötterna cirka 10–15 minuter på 200° i ugnen, var uppmärksam på att de inte bränns vid.
  2. Gnugga bort skalen. Mixa hasselnötterna med mixerstav eller matberedare tills de får en smörig, slät konsistens.
  3. Häll i kakao, vaniljpulver, kokosolja, agavesirap och salt.
  4. Blanda till en jämn smet.
  5. Tillsätt mjölk tills nutellan får en bredbar konsistens.
  6. Förvara i burk. Hållbar i minst två veckor i kylskåp.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken