Pinnglass gör du lätt själv, utan varken laktos, gluten eller socker om så önskas. Minst lika gott som köpglass, men gjorda endast med naturliga ingredienser.
Ingredienser
3 dl tinade jordgubbar + 2 jordgubbar att garnera med
2 dl kokosgrädde
2 tsk vaniljpulver
5 msk cashewnötsmör
2 tsk acaipulver
2-5 tsk agavesirap
Så här gör du!
Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer eller med mixerstav.
Blanda i agavesirap, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
Skiva jordgubbarna tunt.
Häll smeten i glassformar och pressa ned jordgubbsskivorna längs med sidorna.
Sätt i en pinne eller kaffesked, låt stå i frysen minst 5 timmar.
Söta jordgubbar ihop med kokos och vanilj är en svårslagen smakkombination.
RECEPT: SOPHIE EKMAN FOTO: EVA HILDÈN
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken