Hem

Jordgubbs- och kokosglass med acai

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

15 minuter
6 portioner
Pinnglass gör du lätt själv, utan varken laktos, gluten eller socker om så önskas. Minst lika gott som köpglass, men gjorda endast med naturliga ingredienser.

Ingredienser

  • 3 dl tinade jordgubbar + 2 jordgubbar att garnera med
  • 2 dl kokosgrädde
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 5 msk cashewnötsmör
  • 2 tsk acaipulver
  • 2-5 tsk agavesirap

Så här gör du!

  1. Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer eller med mixerstav.
  2. Blanda i agavesirap, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
  3. Skiva jordgubbarna tunt.
  4. Häll smeten i glassformar och pressa ned jordgubbsskivorna längs med sidorna.
  5. Sätt i en pinne eller kaffesked, låt stå i frysen minst 5 timmar.

 

Söta jordgubbar ihop med kokos och vanilj är en svårslagen smakkombination.

RECEPT: SOPHIE EKMAN  FOTO: EVA HILDÈN

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken