Hem

Fiberrikt formbröd

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

240 minuter
10-13 portioner
Baka detta fylliga fiberbröd och frys in. Utmärkt till frukosten eller till soppa.

Ingredienser

  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 1 dl quinoaflingor
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk psyllium
  • 1 tsk fint salt
  • 1 msk agavesirap
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 3 ½ dl vatten

Så här gör du!

  1. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop agavesirap, kokosolja och vatten, och blanda med de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt lite vatten om degen känns för hård. Knåda en stund.
  3. Häll degen i en 1 liters brödform. Låt svälla på varm plats två timmar eller över natten.
  4. Grädda brödet 20 minuter i 175 grader på mellanfals. Stjälp upp brödet i en ugnsform och fortsätt grädda i ca 30-40 minuter.