Fri frakt vid köp över 299kr
Prata hälsa med oss
Nordens ledande hälsokedja
Varma Juldrycker

Varma Juldrycker

Värmande juldrycker med smak av jul

Varm choklad med kanel och maca


Ingredienser (1 kopp):

• 2 dl osötad mandelmjölk

• 2 tsk Superfruit raw kakaopulver

• ½ tsk kanel

• 1 tsk Superfruit macapulver

• ½ tsk ingefära

• ½ tsk Superfruit gurkmeja

• 1-2 tsk Superfruit agavesirap

• 1 msk Life Kokosolja


Topping:

• Kokosgrädde

Gör så här:

Värm mandelmjölken i en kastrull tills den börjar ånga. Tillsätt ingredienserna och vispa i ungefär två minuter. Servera direkt och toppa gärna med lite kokosgrädde.

Blåbärslatte med ingefära


Ingredienser (2 koppar)

• 5 dl havredryck, vispbar

• 2 msk Plog Norrländska blåbärspulver

• 1 krm Superfruit ingefärspulver

• 1 krm malen kardemumma

• 1 krm vaniljpulver

• 2 tsk Superfruit agavesirap

Gör så här:

Värm och skumma havredrycken tillsammans med kryddorna och agavesirap. Häll upp i glas. Toppa gärna med lite kardemumma och blåbärspulver. VISSTE DU ATT… 1 krm ingefärspulver motsvarar 1 cm tjock skiva ingefära (ca 4 g).

Kaffesmoothie med maca


Ingredienser (2 glas):

• ½ dl starkt kallt kaffe (vanligt eller koffeinfritt)

• 1 skivad fryst banan

• 2 dl havredryck

• 1 msk crunchy jordnötssmör

• 1 msk Superfruit macapulver


Topping:

Superfruit kakaonibbs


Gör så här:

Mixa alla ingredienser slätt och toppa gärna med kakaonibbs.

Chai-glögg

I en påse chai-te har du julens alla värmande kryddor.


Ingredienser (ca 6 små glas):

• 6 dl äppelmust

• 2 påsar Yogi Tea Maca Chai eller Sweet Chai

• ½ citron

• 2 kanelstänger

• ev stjärnanis till garnering


Gör så här:

Koka upp äppelmusten i en kastrull. Ta från värmen. Lägg ner tepåsarna. Låt dra ca 5 minuter. Skiva citronen och lägg ner skivorna i teet tillsammans med kanelstängerna. Ställ in i kylen minst 1 timme.

Värm vid servering. Garnera ev. med stjärnanis.


TIPS!

Byt ut äppelmust mot färskpressad apelsinjuice eller tranbärsjuice för en annan smak på chai-glöggen.

VISSTE DU ATT… Maca är en peruansk rotfrukt som växer i Anderna på över 4 000 meters höjd. Smaken påminner lite om pepparrot och palsternacka, vilket ger ett milt sting. Macaroten kallas även för peruansk ginseng och har använts i tusentals år.