Hälsoguiden
Raw pepparkaksfudge

Raw pepparkaksfudge

Raw pepparkaksfudge gjord på cashewsmör, agavesirap och kokosolja blir perfekta till julfikat!

Läs mer

Ingredienser

180 g cashewsmör, ca 2 dl
4 msk mjuk eller smält kokosolja
1 dl agavesirap
0,5 msk pepparkakskrydda
2 msk raw kakaopulver



Så här gör du!

1.  Blanda ihop alla ingredienser förutom kakaopulver till en smet.
2.  Bred ut hälften av smeten i en mindre form, ca 10 x10 cm, med raka kanter och med ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i frysen 20 minuter.
3.  Häll kakaopulver i resten av smeten, blanda väl. Bred den på pepparkakssmeten och låt stå i frysen ytterligare 20 minuter.
4.  Ta ut 10 minuter före servering, låt tina och skär i tärningar.


Varför raw fudge?

Raw food är ett begrepp för mat och råvaror som inte upphettats över 42- 47 grader. Detta för att bibehålla de näringsämnen som annars förstörs vid upphettning.


60 MINUTER

15 PORTIONER