Hälsoguiden
Härlig helgfrukost

Härlig helgfrukost

Njut av en helgfrukost med smak av våren och sommarens primörer, krispig granola, len smoothie och frisk chiapudding – för en skön start på dagen.

Läs mer

Banana splitgranola

Ingredienser  (ca 10 portioner)

1 dl pekannötter

5 dl ekologiska havregryn Saltåkvarn

1 dl kokosflingor

1 dl bananchips

½ tsk himalayasalt

2 msk raw kakaopulver Superfruit

2 msk Life kokosolja

½ dl jordnötssmör

2 äggvitor

1 dl lönnsirap

1 dl vatten

banan

Banana splitgranola

Gör så här

Sätt ungen på 160 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Blanda pekannötter, havregryn, kokosflingor, bananchips och himalayasalt i en bunke. Mixa kakaopulver, kokosolja, jordnötssmör, äggvitor, lönnsirap och vatten till en smet. Blanda runt smeten i bunken med alla torra ingredienser. Fördela granolan jämt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Rör runt var femte minut. Förvara granolan i tätslutande burk, gärna i kylskåp.

Dela en banan och stek någon minut i kokosfett och 1 tsk lönnsirap. Servera granolan med  kokosmjölk och toppa med stekt banan och kokoschips.

JORDGUBBS- OCH RABARBERSMOOTHIE MED ACAÌ

Ingredienser (2 glas)

• 3 dl mandelmjölk

• 1 dl yoghurt

• 225 g jordgubbar

• 1 dl rabarber, skalad och hackad i bitar

• 1 banan

• 2 msk manukahonung

Superfruit açaípulver


Gör så här

Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Toppa med açaípulver från Superfruit. Tips! Har du stor rabarberskörd, frys in och spara!

JORDGUBBS- OCH RABARBERSMOOTHIE MED ACAÌ

CHIAPUDDING MED MANGO OCH HALLON

Ingredienser (2 portioner)

• 2 dl kokosgrädde

• 2 ½ dl tärnad mango, fryst

• 2 msk Superfruit chiafrön

• 1 msk manukahoung

• Färska hallon och Life kokoschips till garnering


Gör så här

Mixa kokosgrädde och 1,5 dl mango. Blanda i chiafrön och honung. Häll upp i två glasburkar och låt stå minst en timme i kylskåp. Rör gärna om någon gång under tiden. Vid servering, toppa med resterande mango, hallon och Life kokoschips.

CHIAPUDDING MED MANGO OCH HALLON