Hem

Nordens största hälsokedja anordnar Life Blog Awards

2015-04-01
Med start den första april och två veckor framåt anordnar Life, nordens ledande hälsokedja, för första gången Life Blog Awards. En tävling där det svenska folket uppmanas att rösta fram de bästa bloggarna inom kategorierna träning, supermat, naturlig skönhet och hälsa. Bland de tävlande finns yogaprofilen Yoga Girl, kokboksförfattaren Josefine Jäger och bloggen Supermat. Målet med Life Blog Awards är att det ska bli en återkommande tävling som influerar och påverkar hälsobranschen positivt.

Tävlingen, som är digital, kommer äga rum på Lifes webbplats Lifebutiken.se. Här kan man rösta på de drygt fyrtio bloggar som Life valt ut som de bästa bloggarna i respektive segment. Bland bloggarna finns välkända namn som Yoga Girl och Josefine Jäger tillsammans med mindre bloggar som Supermat. De fyra tävlingskategorierna träning, supermat, naturlig skönhet och hälsa har valts ut eftersom de är Lifes fokusområden och de kategorier som företaget arbetar mest med.

– På Life tror vi på att finna en balans mellan kost, motion och vila vilket vi tycker att många av de här bloggarna också gör. Vi vill därför lyfta fram dem på ett roligt sätt där de kan inspirera och motivera fler till att leva ett mer hälsosamt liv, säger Annika Danelius, marknadschef för Life Sverige.

Under de två veckor som tävlingen pågår kommer man kunna följa röstningsresultaten på Lifebutiken.se och på Facebook.com/lifekedjan. Efter avslutad röstning kommer en vinnare, en tvåa och en trea ur varje kategori att koras och därefter presenteras på Lifes hemsida, Facebook och Instagram. Vinnarna får biljetter till Love your Life-dagen, en inspirationsdag i hälsans och träningens tecken som Life anordnar tillsammans med inspirationsnätverket 4Good den 18 april på Clarion Sign i Stockholm.

– Med den stora hälsotrend som nu råder i Sverige ser vi ett stort intresse för de områden vi arbetar med. Jag hoppas därför att en bloggtävling inom just hälsobranschen kommer att uppskattas och få ett stort genomslag. Det här blir första året vi genomför Life Blog Awards men vår målsättning är att det ska bli en återkommande tävling som får växa tillsammans med Life, avslutar Annika Danelius.

För mer information kontakta:

Annika Danelius, Marknadschef för Life Sverige
Mobil: +46 (0) 703 665 141
E-post: annika.danelius@lifeeurope.com

Om Life

Life* är den marknadsledande hälsokedjan i Norden med totalt 439 butiker** fördelat på Sverige, Norge och Finland och cirka 770 000 klubbmedlemmar. Lifekoncernen har 362 anställda*** och omsatte ca 1,4 miljarder SEK 2014. Totalt, inklusive medlems- och franchise-butiker omsatte Life* i Sverige, Norge och Finland 2,1 miljarder SEK exkl moms.

* Life innefattar Lifekoncernen inkl Lifes medlems- och franchisebutiker.
** Lifekoncernen äger och driver 150 egenägda butiker
*** Medelantalet anställda