Fri frakt vid köp över 299kr
Nordens ledande hälsokedja
132406_1
132406_1
132406_1
STEENS|225 G

Manuka Honey 514 15+

Raw & Opastöriserad Högsta kvalitetscertifieringen UMF Naturliga enzymer, Unik textur
499 KR
Lagerstatus OnlineI lager
ButikssaldoSe tillgänglighet i butik
  • Leverans
  • Fri frakt över 299 kr
Steens Manukahonung från Nya Zeeland är en premium manukahonung. Steens Manuka är unik då den är opastöriserad och raw, har full spårbarhet, görs på all naturlig honung från vaxkakan och har full transparens i tester. 
Produktbeskrivning
Användning
Specifikationer

Raw & Opastöriserad
Steens Manuka är raw och opastöriserad för att bibehålla alla naturliga egenskaper och enzymer. Processen är väl kontrollerad och överstiger aldrig 38°C. Raw opastöriserad vid låg temperatur 38°C, skrapning av vaxkakor -> Ger naturliga enzymer, unik textur, bibehåller näringsämnen och peroxid aktivitet.

Naturlig honung
Steens skrapar vaxkakor på honung vilket gör att man får med alla honungens naturliga beståndsdelar inklusive bibrödet, kristalliserad honung och pollen. Det enda man tar bort är vaxet – inget annat. För att separera vaxet använder man inte högre temperatur än vad som normalt förekommer i bikupor samt centrifugalkraft.

Kvalitetssäkring
Steens Manuka är testad och certifierad för 9 olika markörer för att påvisa att det är äkta manukahonung från Nya Zeeland, renhet och kvalitet. Förutom MGO har man även UMF certifiering på styrkorna 10+ och uppåt.

Spårbarhet
På varje burk med Steens Manuka finns en spårningskod där du kan se var honungen har skördats på Nya Zeeland.
Olika graderingar på manuka - MGO är bra men UMF är bättre
Nya Zeeländsk Manuka testas och certifieras på olika markörer för att påvisa äkthet och förhindra fusk. MGO certifiering innebär att man testar 6 olika markörer inklusive methylglyoxal (MGO). UMF testas på totalt 9 stycken olika markörer, alltså ytterligare 3 markörer; NPA, Leptosperin och Dihydroxyacetone (DHA).

Steens är ett familjeföretag
Steens startades 1982. När man startade hade man bara 3 bikupor och idag har man över 15 000 bikupor. Steens är den mest sålda manukahonungen i Storbritannien. I Steens sortiment har man följande styrkor:

Låg styrka - MGO 83
Hög styrka – MGO263 / UMF10+, MGO514 / UMF15+, MGO829 / UMF20+
Ultrahög styrka – MGO1122 / UMF24+

Artikel nummer: 132406

Populära produkter

Widget loading...