Hem

Så får du en strålande hy

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Har du torr, normal eller mogen hy? Din hud mår allra bäst av produkter anpassade för just dina behov. Få tips om vad som får din hud att stråla nedan.

Torr eller känslig hy

Om din hud ofta är torr och irriterad har den inte tillräckligt av de fuktighetsbevarande ämnen som brukar finnas i huden. Den skyddande fetthinna som finns ytterst på huden kan ha tunnats ut vilket gör att fukten lättare dunstar bort. Starka rengöringsprodukter torkar ut huden ännu mer, så välj milda produkter anpassade för torr eller känslig hud.

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Tips!

  • Använd mild och skonsam rengöring.
  • Massera gärna in en ansiktsolja då och då för att ge huden näring och återfukta på djupet.

Normal eller blandhy

Om du har relativt problemfri hud men ibland får torra eller glansiga partier behöver du bara se till att behålla din naturliga fuktbalans. Använd produkter som är anpassade efter din hudtyp så att du inte rubbar balansen.

Tips!

  • Använd inte fetare krämer än nödvändigt.
  • En lätt ansiktslotion räcker ofta på dagen, speciellt under make-up.

Skönhet-bastu-800x788.jpg

Mogen hy

Huden blir ofta torrare och känsligare med åldern. Mogen hy mår därför bra av extra omsorg, vitaminer, fettsyror och mycket fukt. När de första ålderstecknen börjar bli synliga och huden förlorar elasticitet bör du välja produkter för mogen hy.

Tips!

  • Välj en mild rengöring med mjukgörande och återfuktande ämnen.
  • Boosta huden med serum under din dag- eller nattkräm.
  • Byt ut nattkrämen mot en ansiktsolja om din hud behöver extra näring.
  • Glöm inte att komplettera ansiktsvården med en ögon- och läppkräm. 

Skönhet-Life-2-800x844.jpg

Fyra steg till en strålande hud

Steg 1: Rengöring

Rengöring är grunden för en frisk hy. Börja med att avlägsna orenheter och make-up med en rengöringsprodukt. Undvik tvål, eftersom det kan torka ut och irritera. Ansiktsvatten tar bort de sista spåren av make-up och smuts, återställer hudens pH-värde och förbereder för hudkrämen.

Produkter

Rengöringslotion, rengöringsgel, rengöringsservetter och ansiktsvatten.

Steg 2: Fukt och näring

Fukt och näring behövs för att stärka och skydda huden och bevara dess mjukhet och balans. Massera in produkterna på ansikte och hals morgon och kväll efter rengöring. Dagkräm tillför fukt och näring och skyddar mot smuts och avgaser. På natten repareras huden och cellerna förnyas, därför är nattkräm ofta tjockare och mer näringsrik.

Produkter

Dagkräm, nattkräm och ögonkräm.

Skönhet-Life-2-800x844.jpg

Steg 3: Specialprodukter

Denna typ av produkter ger huden en intensivbehandling och hjälper den att komma i balans. Avlägsna döda hudceller med peeling en gång i veckan. Det blir viktigare ju äldre du blir eftersom hudens naturliga avstötningsprocess avtar med tiden. Efter peelingen, lägg på en näringsrik mask eller ett serum. Massera gärna in en ansiktsolja då och då för att ge huden en näringsrik och djupgående återfuktning. Glöm inte att komplettera ansiktsvården med ögonoch läppkräm.

Produkter

Peeling, ansiktsmask, serum, läppkräm och ansiktsolja.
 

Skönhet-mogen-hy-2.jpg

Steg 4: Fukt inifrån

Huden mår bra av fukt – både utifrån och inifrån. En enkel sak som att dricka mer vatten kan göra stor skillnad. Om kroppen är uttorkad blir huden också uttorkad. Kaffe torkar ut, så drick två glas vatten för varje kopp kaffe. Fettsyror som omega-3, 6 och 7 återfuktar din hud inifrån. Du får i dig dem genom att äta avokado, nötter och fet fisk som lax, makrill och sill minst 2–3 gånger i veckan. Om du inte får i dig tillräckligt via maten så finns fettsyror i kapselform i våra butiker. Hos Life finns också andra kosttillskott med viktiga näringsämnen som gör din hud ren, stark och elastisk från insidan.

Produkter

Balanserad kost eller kosttillskott som omega-3, 6 och 7.