Hem

10 steg till fina sommarfötter

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Nu är barfotasäsongen här och vi ska återigen släppa ut våra fötter i gröngräset. Men se till att ta hand om dem ordentligt innan de ska visas i solljuset. Här är 10 steg till vackrare, skönare sommarfötter.

Du behöver inte betala dyra pengar för en pedikyr på salong. Du kan själv ta hand om dina fötter på bästa sätt, hemma i lugn och ro. Tänk bara på att köpa hem och ta fram allt du behöver innan du sätter i gång, så att du slipper springa runt hemma och jaga grejer med blöta fötter. Ladda gärna upp även med en skön tidning och en kopp örtté – det här är din stund att njuta!

  Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

   

  1. Ta bort

  Börja din pedikyr med att avlägsna allt gammalt nagellack. Aceton torkar ut naglarna så välj gärna en acetonfri nagellackborttagare. Tänk också på att naglarna mår bra av att få vila från nagellack några dagar då och då.

  2. Bada

  Stoppa ner fötterna i en balja med ljummet vatten och sitt i 15 minuter. Detta är inte bara din stund att njuta utan gör även fötterna mjuka så att du enklare kan få bort torr och död hud. Droppa i lite olja eller häll i en skopa fotsalt för extra effekt.

  3. Skrubba

  Nu när fötterna är mjuka och våta kan du passa på att skrubba dem med en lite grövre skrubbkräm. Massera med cirkelrörelser. Det underlättar filandet och gör att fukt lättare tränger in i huden.

  4. Torka

  Torka fötterna noga med en ren handduk. Glöm inte mellan tårna! Ett tips är att samtidigt smörja in nagelbanden med mjukgörande nagelbandsolja eller kräm.

  Forbered-for-sommar-768.jpg

  5. Fila

  Att fila är a och o för att få mjuka sköna fötter. Använd en fotfil med metallyta eller pimpsten när du jobbar på de hårda delarna av foten, som häl och trampdyna. Hyvla eller skär inte bort förhårdnader, det är lätt att skada underliggande hudlager.

  6. Forma

  Klipp och fila naglarna till rätt form. Men var försiktig – du kan få nageltrång av att klippa ner nageln för långt. Du ska klippa rakt och inte klippa eller fila långt ner på nagelns sida. Formen bör spegla nagelbandets naturliga båge. Skjut försiktigt upp nagelbanden som mjuknat av badet. Klipp inte, det kan skada nagelbandet.

  7. Polera

  Polera nageln för att få bort missfärgningar och döda hudceller. Smörj in naglarna med en nagelolja och fila sedan in oljan ordentligt med den fina sidan av poleraren, tills du får en fin slät yta.

  8. Smörj

  Nu är fötterna värda lite extra kärlek. Smörj in dem med en fet, återfuktande kräm för att få mjuka fötter. Unna dig gärna lite fotmassage samtidigt, så får du igång cirkulationen i foten.

  Inspiration-fina-fötter-1077x396.jpg

  9. Lacka

  Börja gärna med ett skyddande lager av ofärgat underlack så att nageln inte missfärgas av lacket. Välj sedan en färg som gör dig glad och måla två lager. Varje lager lack ska torka i tio minuter. Börja gärna med att måla ett brett band av lack i mitten, sedan ett på varje sida. Avsluta med överlack för att skydda naglarna. Låt torka i en timme för att inte förstöra lacket när du tar på dig strumpor och skor.

  10. Vårda

  Fortsätt ta hand om dina fötter så håller de sig fina länge. Smörj med fotkräm morgon och kväll, unna dig ett fotbad och filning en gång i veckan och ge dig själv en riktigt skön pedikyr en gång i månaden.