Hem

Peeling

Här hittar du naturliga ansiktspeelings, enzympuder och konjakssvampar. Det är bra att peela 1-2 gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller och rengöra tilltäppta porer. Här finns recept på bland annat ansiktsskrubb med honung.

Hem

Alla produkter

Just nu visas 6 av 6 produkter

Ansiktsvård-peeling-1000x524.jpg

Peeling och exfoliering

Våra hudceller bildas i överhudens understa lager. Därefter vandrar cellerna mot ytan och blir allt hårdare och gör så att vi blir torra och tappar vårt glow. Genom att exfoliera din hud några gånger i veckan får du en jämnare hud med mer lyster. Det är viktigt att peela ansiktet med en exfolierande produkt regelbundet för att få bort döda hudceller, lösa upp tilltäppta porer och få en jämnare hy. Ju äldre vi blir avtar hudens naturliga exfoliering. När gamla hudceller ligger kvar på huden kan den uppfattas torr, ojämn och glåmig. Även en ung hud, där cellförnyelsen går undan, behöver peelas så att porer inte blir täpps till, vilket i sin tur kan leda till bland annat finnar. Detta effektiva steg i din rutin appliceras när huden är som renast, direkt innan aktiva serum och boosters.

Välj en ansiktspeeling som passar just din hudtyp och som också behandlar ditt hudtillstånd. Har du en känslig hud lämpar sig en mild syrapeeling bättre, som skonsamt löser upp bindningarna mellan hudcellerna. För en grov och tålig hud kan en kornpeeling passa, som jobbar mer på hudytan. Det finns även kombinerade peelingar, med både exfolierande syror och peelande korn, som både jämnar ut hudytan och stimulerar cellförnyelsen djupare ner i huden. Vi har peeling från varumärken som Annemarie Börlind, Jabushe och Rosenserien. Du hittar även konjakssvamp för djuprengöring.