Hälsoguiden
  • Hem
  • Skönhet & Hygien

Skönhet & Hygien

Att rå om sig själv – färga håret eller lägga en effektiv ansiktsmask – och samtidigt göra ett val som vill naturens bästa, är det möjligt? Ja, med vår naturliga hud- och hårvård är det enkelt. Vår skönhetsavdelning inkluderar allt från återanvändbara tops och bomullsrondeller, till serum med C-vitamin och ekologiskt solskydd.

Välkommen! 

Skönhet

Att skönhet kommer inifrån är vida känt. Ibland vill vi också rå om vårt yttre; applicera SPF mot solens UV-strålar, skämma bort torra fötter med en mjukgörande fotkräm eller tvätta bort sminket med en effektiv ansiktsrengöring – vilket också kan bidra till vår känsla av välbefinnande. Här hos oss på Life hittar du hud- och hårvård som gör skillnad för dig och naturen. 


Miljövänliga skönhetsprodukter – finns det? 

Ja! Idag finns det produkter som är snälla mot miljön, utan att tumma på kvalitet och effektivitet. Ofta är produkterna uppdelade i naturligt eller ekologiskt, där du som är nyfiken enkelt kan hålla utkik efter märkningar som Ecocert och BDIH. I vårt sortiment av skönhetsprodukter hittar du ekologiskt solskydd, läppbalsam utan konserveringsmedel och veganskt schampo – för att nämna ett axplock. 


Kan jag skapa ett yttre glow – inifrån? 

Med rätt vitaminer och mineraler är det faktiskt möjligt att exempelvis få finare hy och starkare hår. En riktigt god vän till just huden är C-vitamin, som verkar skyddande för kroppens cellförnyelse och påskyndar hudens naturliga läkningsprocess. B7 och järn är andra goda kamrater för vårt yttre, som bidrar till normal hårväxt och minskat håravfall. Här samlar vi våra noggrant utvalda produkter för hårvård.   


Varför är aloe vera bra? 

Aloe vera anses av många vara något av en mirakelprodukt, med dess lugnande, läkande och – faktiskt också – smärtstillande inverkan på vår hud. Och faktum är att det gör gott även som livsmedel, där växten effektivt stödjer vår mag- och tarmhälsa och bidrar till normalt immunförsvar. Vår egen aloe vera-gel är ekologisk, snabbabsorberande och är enkel att ta med sig på språng. Du hittar Life Aloe Vera Gel här.