Hem

Rödbetsbulgur med myntamarinerade räkor

text: Sophie Ekman

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Bjud på en färgrik rödbetsbulgur med myntamarinerade räkor på picknicken!

Ingredienser

  • 1 dl bulgur, okokt
  • ½ citron, saften
  • 2 msk mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 150 g skalade räkor
  • 1-2 tsk PLOG Rödbeta (rödbetspulver)
  • 1 gurka, hackad
  • 50 g fetaost
  • 15 g ruccola
  • Life chiafrön, att strö över

Så här gör du!

  1. Koka bulgur.
  2. Rör ihop citronsaft med hackad mynta, olja och chiliflakes.
  3. Lägg ner räkorna och låt dem marinera några minuter.
  4. Häll bulguren i en skål och blanda ner rödbetspulver.
  5. Skala och hacka gurka.
  6. Blanda ner i skålentillsammans med ruccola.
  7. Servera med räkor och smulad fetaost.
  8. Ringla över lite av myntaoljan från räkorna.
  9. Avsluta med att strö över chiafrön.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken