Hem

Quinoasallad med ärtor och rödbetshummus

text: Sophie Ekman

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Laga en saftig och näringsrik quinoasallad med ärtor och himmelsk rödbetshummus i helgen.

Ingredienser

  • 1 dl röd quinoa
  • 1 tsk No bullshit buljong, Renee Voltair
  • 1 huvud broccoli
  • 1 knippe sparris
  • 1,5 dl ärtor
  • 65 g salladsmix (röd sallad, mangold, rucola)
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • Rödbetshummus:
  • ¾ dl tahini (sesampasta)
  • 1 tsk salt
  • 1 citron, saften
  • 400 g konserverade kikärtor, sköljda och avrunna
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ - 1 dl rödbetsjuice
  • Olivolja att ringla över

Så här gör du!

  1. Skölj quinoan och koka den enligt anvisningar på förpackningen,med buljongen i vattnet.
  2. Sila av och låt stå.
  3. Skär broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
  4. Skär sparrisen i bitar och koka med broccolin efter 3 minuter.
  5. Tillsätt ärtorna när 1 minut återstår.
  6. Häll av allt i sil och kyl ner lätt med kallt vatten, för en grönare färg.
  7. Blanda quinoa, salladsmix, broccoli, sparris och ärtor i en skål.
  8. Pressa över citronsaft och olja.
  9. Mixa tahini, salt och citronsaft.
  10. Pressa ner vitlök och mixa tills tahinin blivit en fast, vit massa.
  11. Tillsätt kikärtorna och mixa ytterligare 2-3 minuter.
  12. Späd försiktigt med rödbetsjuicen och mixa tills du får en lagom slät röra.
  13. Smeta ut rödbetshummus på halva tallriken.
  14. Fördela salladen på andra halvan.
  15. Ringla över olivolja och toppa med fetaost.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken