Hem

Kikärtsgryta med hampafrön

text: Sophie Ekman

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Laga en matig och krämig kikärtsgryta med hampafrön.

Ingredienser

  • Rött ris
  • 500 g morötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk Superfruit gurkmeja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 800 g kokosmjölk
  • 1 kanelstång
  • 2 msk tahini
  • 2 msk kokosblomssocker
  • 3 msk Renée Voltairs Coconut Aminos Sweet Salt - Sojafri Soja
  • 1 msk Renée Voltairs örtsalt
  • Cirka 800 g kokta kikärtor
  • 1,5 dl kokta röda linser
  • 1/2 lime, juicen
  • Grekisk yoghurt
  • 1 kruka färsk koriander
  • Hampafrön

Så här gör du!

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Skala morötterna och skär i mindre bitar.
  4. Lägg dem på en plåt, ringla över hälften av oljan och salt. Blanda runt.
  5. Baka mitt i ugnen i 25 min eller tills de är mjuka.
  6. Skala och hacka lök och vitlök.
  7. Fräs i ett par minuter i resten av oljan i en stor kastrull.
  8. Rör i spiskummin, gurkmeja och sambal oelek.
  9. Fräs ytterligare två minuter.
  10. Tillsätt kokosmjölk, kanelstång, tahini, kokossocker, soja och örtsalt.
  11. Koka på svag värme i 5 min.
  12. Skölj kikärtorna och linserna och lägg i grytan tillsammans med morötterna.
  13. Pressa i limejuice. Smaka av med salt och peppar.
  14. Servera med kokt ris och grekisk yoghurt.
  15. Strö hampafrön och koriander på toppen.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken