Testa att enkelt göra en egen glögg, vår mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs.
Ingredienser
1 dl socker
½ dl Superfruit Kokospalmsocker
1 ½ dl konjak
1 st flaska fylligt rött vin
½ dl Superfruit Incabär, grovhackade
15 st kryddnejlikor
3 st kanelstänger
1 msk Superfruit Cacao nibs
2 krm mald kardemumma
2 krm mald pomerans
1 liten bit färsk skalad ingefära, eller 3 krm malen
Så här gör du!
Värm konjak och socker på medelvärme i kastrull tills sockret löst sig, tillsätt sedan resten av kryddorna och vinet.
Värm till 70-80 grader.
Om du vill ha en fylligare smak låter du glöggen stå kallt i kylen över natten och sila sedan bort kryddorna, det går även bra att servera direkt efter tillagning!
Receptet ger cirka 1 L glögg.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken