Sätt guldkant på adventshelgerna i december – börja dagen med en saffransdoftande julfrukost. Gör en krispig granola med chiafrön, havregryn, kokoschips, saffran och gojibär. Försvinnande god!
Ingredienser
0,5 dl Life chiafrön
1 dl hampafrön
4 dl havregryn
1 dl Life Coconut chips
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl hackade mandlar
2 msk Life kokosolja
1 dl koncentrerad äppeljuice
2 msk agavesirap
0,5 g saffran (1 kuvert)
2 krm salt
2 krm kanel
1 dl gojibär
Så här gör du!
Smält kokosolja, agavesirap, äppeljuice och kryddor i en kastrull.
Blanda alla torra ingredienser utom gojibär i en skål och ringla över vätskan.
Blanda väl och bred sedan ut blandningen på ett bakplåtspapper i en djup plåt.
Rosta i cirka 20 min på 175 grader. Håll hela tiden koll på müslin och rör om då och då så den inte bränns.
När den svalnat, lägg till gojibär och förvara i burk.
RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken