Hem

Raw pepparkaksfudge

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

60 minuter
15 portioner
Raw pepparkaksfudge gjord på cashewsmör, agavesirap och kokosolja blir perfekta till julfikat!

Ingredienser

  • 180 g cashewsmör, ca 2 dl
  • 4 msk mjuk eller smält kokosolja
  • 1 dl agavesirap
  • 0,5 msk pepparkakskrydda
  • 2 msk raw kakaopulver

Så här gör du!

  1. Blanda ihop alla ingredienser förutom kakaopulver till en smet.
  2. Bred ut hälften av smeten i en mindre form, ca 10 x10 cm, med raka kanter och med ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i frysen 20 minuter.
  3. Häll kakaopulver i resten av smeten, blanda väl. Bred den på pepparkakssmeten och låt stå i frysen ytterligare 20 minuter.
  4. Ta ut 10 minuter före servering, låt tina och skär i tärningar.

Varför raw fudge?

Raw food är ett begrepp för mat och råvaror som inte upphettats över 42- 47 grader. Detta för att bibehålla de näringsämnen som annars förstörs vid upphettning.

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken