Hem

Krispiga saffransvåfflor

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

20 minuter
6 portioner
En mättande och god våffla med det lilla extra. Servera med kokosgrädde eller kvarg, några skivor äpple och mandelspån.

Ingredienser

  • 1 dl Saltå kvarn helt bovete
  • 1 dl Saltå kvarn vit quinoa
  • 5 dl vatten till bötläggning
  • 1/2 msk Renée Voltaire äppelcidervinäger
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl havredryck
  • 1 rött äpple, oskalat och skuret i bitar
  • 2 msk slakade hampafrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran (1 påse)
  • Kallpressad kokosolja till gräddning

Så här gör du!

  1. Lägg bovetet och quinonan i blöt i vatten, äppelcidervinäger och en nypa salt i minst 8 timmar. Häll av och skölj väl. Mixa alla ingredienser i några sekunder till en smet.
  2. Pensla ett våffeljärn med kokosolja och grädda våfflorna väl. Låt svalna lite och servera med din favorittopping!

FOTO: EVA HILDÉN, RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken