Hem

Havtorn- och vallmobars

text: Sophie Ekman

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Havtorn- och vallmobars är ett perfekt mellanmål! Mättande och fullproppade med viktiga vitaminer och mineraler.

Ingredienser

  • 150 g torkade aprikoser
  • 3 dl Saltå Kvarn cashewnötter
  • 1 citron, rivet skal och juice
  • 1 ½ dl Life kokoschips
  • 1 msk Life kokosolja
  • ½ msk PLOG Skånsk havtorn
  • ½ tsk salt
  • 1-2 tsk vallmofrön, att toppa med

Så här gör du!

  1. Lägg aprikoserna i blöt 2 timmar.
  2. Mixa cashewnötter och hälften av citronsaften. Lägg i en bunke.
  3. Mixa aprikoser släta ihop med resten av citronsaften.
  4. Blanda allt med övriga ingredienser till en smet.
  5. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 25x10 cm.
  6. Strö vallmofrön på toppen.
  7. Låt stå i kylen minst ett par timmar.
  8. Skär i bars, förvara i kyl eller frys.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken