Hem

Recept med Grönkål och Skånegrönt

text: PLOG

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Här finns goda och hälsosamma recept med PLOG-pulverna Skånegrönt och Grönkål. Skånegrönt ger ett brett spektrum av viktiga fibrer, vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter. Grönkål är en av våra mest näringsrika grönsaker och de mörkgröna bladen är bl.a. rika på järn, kalcium, lutein, antioxidanter, A-, C- och K-vitamin. Laga, fota och lägg upp på Instagram och tagga @lifesverige!

Grönkålspesto-800x633.jpg

Grönkålspesto med koriander

Du behöver:

  • 2 krukor koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 2 msk näringsjäst
  • 0,5-1 dl olivolja
  • 2 msk PLOG Grönkålspulver
  • Flingsalt

 

Så här gör du:

  1. Mixa koriander, vitlök, pinjenötter och cashewnötter till en slät röra.
  2. Tillsätt grönkålspulver, flingsalt och lite i taget av olivoljan under lite lugnare mixande.
  3. Reglera olivoljan beroende på hur lös du vill ha peston.
  4. Gillar man inte koriander kan den bytas ut mot basilika.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Grön-ärthummus.jpg

Ärthummus med grönkål

Du behöver:

  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 citron (saft och skal)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 tsk PLOG Grönkålspulver
  • 1 dl rapsolja
  • Salt och peppar

 

Så här gör du:

  1. Koka ärterna i lättsaltat vatten i 4 minuter.
  2. Häll av vattnet och tillsätt vitlök, citron, senap och grönkålspulver.
  3. Mixa blandningen och tillsätt lite av oljan i taget.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera sval.


Päronsmoothie-800x654.jpg

Grönkål- och päronsmoothie

Du behöver:

  • 1 banan
  • 100 g galia- eller honungsmelon
  • 1 päron
  • 2 dl växtbaserad yoghurt
  • 0,5 lime (saften)
  • 2 cm ingefära
  • 1-2 tsk PLOG grönkålspulver

 

Så här gör du:

Mixa alla ingredienser och servera med valfri topping, t.ex. nötter och bär.

Grön-shot-800x654.jpg

Grön shot

Du behöver:

  • 1 msk lime- eller citronjuice
  • 0,75 dl äpplejuice
  • 1-2 cm ingefära, riven
  • 1-2 tsk PLOG vetegräs/korngräs/grönkål/skånegrönt/rödbeta (ditt val)

 

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser i en shaker och servera i ett shotglas.

Skånsk-mangolassi.jpg

Skånsk mango lassi

Du behöver:

  • 2 glas
  • 150 g fryst mango
  • 2,5 dl växtbaserad yoghurt (t.ex. havre)
  • 1,5 dl havremjölk
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 tsk PLOG Skånegrönt
  • Kokos och myntablad till garnering

 

Så här gör du:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät drink och garnera.
  2. Servera som efterrätt till en kryddig måltid.

Gröna-Skånevåfflor-800x654.jpg

Gröna Skånevåfflor

Du behöver:

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl fet havremjölk
  • 1 dl vatten
  • 150 g växtbaserat smör
  • 1 msk PLOG Skånegrönt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 citron

 

Så här gör du:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll i havremjölk och rör tills smeten är klumpfri.
  3. Tillsätt vattnet och låt smeten svälla 20 min.
  4. Smält under tiden smöret och låt svalna något.
  5. Tillsätt smöret i smeten innan gräddning.
  6. Räkna med knappt 1 dl smet per våffla.
  7. Servera med färska bär och vispad grädde eller gör en matig variant med rödlök, havre fraiche och tångrom.

 

Gröna-våfflor-800x654.jpg