Hem

Nyponcheesecake

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

(totalt 2 timmar i frysen) arbetstid ca 30 minuter
6 portioner
Krämiga och nötiga minicheesecakes, smaksatta med den härliga kombinationen nypon och citron. Fräscht och svalkande fika!

Ingredienser

  • BOTTEN:
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin
  • 1 msk vatten
  • FYLLNING:
  • 2 dl cashewnötter
  • 0,5 dl honung
  • 2 + 2 msk kokosolja
  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • Rivet skal från 1 citron (spara lite till garnering)
  • 1-2 msk vatten
  • 3 msk nyponpulver

Så här gör du!

  1. Mixa alla ingredienser i mixer till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar, pressa den slät mot botten och kanter med hjälp av en mindre sked. Låt stå i frysen minst 1 timme.
  2. Mixa cashewnötter, honung, 2 msk kokosolja, citronsaft och citronskal i mixern. Tillsätt vatten lite i taget, smeten ska inte vara rinnig men tillräckligt lös för att kunna smetas ut ovanpå bottenlagret.
  3. Ta fram formarna och fördela hälften av smeten ovanpå bottenlagret, tryck ut smeten och jämna till ytan. Ställ in i frysen igen.
  4. Tillsätt 2 msk kokosolja och nyponpulver i resterande smet. Mixa igen och tillsätt eventuellt lite vatten om smeten är för tjock. Ta fram formarna och lägg på sista lagret smet. Låt stelna i frysen minst 1 timme.
  5. Ta fram nyponcheesecaken 10 minuter innan servering, ta av formarna, ställ på ett fat och garnera med citronskal och nyponpulver.

Recept och foto: Sophie Ekman

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken