Hem

Avokadoglass med choklad och valnötter

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

20 minuter
6 portioner
Pinnglass gör du lätt själv, utan varken laktos, gluten eller socker om så önskas. Minst lika gott som köpglass, men gjorda endast med naturliga ingredienser.

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 2 dl kokosgrädde
  • 4 msk raw kakaopulver
  • 1 msk starkt kaffe
  • 2 tsk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2-5 tsk agavesirap

Så här gör du!

  1. Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer eller med mixerstav.
  2. Blanda i agavesirap lite i taget, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
  3. Häll smeten i glassformar, sätt i en pinne, låt stå i frysen minst 5 timmar.
  4. Garnering: Hacka 0,5 dl valnötter.
  5. Smält 3 msk kokosolja, 0,5 dl raw kakaopulver och 1 msk agavesirap i en kastrull.
  6. Ringla chokladsåsen över glassen. Strö snabbt över de hackade valnötterna och låt chokladsåsen stelna.

Vem behöver en Magnum eller en 88:a när man kan äta en avokadoglass med choklad?

RECEPT: SOPHIE EKMAN  FOTO: EVA HILDÈN

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken