Pinnglass gör du lätt själv, utan varken laktos, gluten eller socker om så önskas. Minst lika gott som köpglass, men gjorda endast med naturliga ingredienser.
Ingredienser
1 avokado
2 dl kokosgrädde
4 msk raw kakaopulver
1 msk starkt kaffe
2 tsk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2-5 tsk agavesirap
Så här gör du!
Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer eller med mixerstav.
Blanda i agavesirap lite i taget, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
Häll smeten i glassformar, sätt i en pinne, låt stå i frysen minst 5 timmar.
Garnering: Hacka 0,5 dl valnötter.
Smält 3 msk kokosolja, 0,5 dl raw kakaopulver och 1 msk agavesirap i en kastrull.
Ringla chokladsåsen över glassen. Strö snabbt över de hackade valnötterna och låt chokladsåsen stelna.
Vem behöver en Magnum eller en 88:a när man kan äta en avokadoglass med choklad?
RECEPT: SOPHIE EKMAN FOTO: EVA HILDÈN
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken